Hlavní obsah
Článek

Kdykoli má Tereza Voříšková (34) skulinu v pracovním programu, věnuje se většinou cestování. Herečka nemusí za každou cenu létat na druhou stranu planety, ale ráda cestuje i v rámci Česka, případně vyjíždí autem kousek za hranice.

„Auto vnímám jako důležitý prostředek k přepravě na výlety. Ráda opouštím Prahu a míříme s přítelem do hor. Navíc i naše babičky žijí mimo Prahu,” říká herečka, která díky své zaneprázdněnosti absolvuje jednodenní až dvoudenní výlety do zeleně.

„Autem jezdím deset let, díky rodičům jsem si udělala řidičák už v osmnácti. Moje první auto v hodnotě asi deseti tisíc bylo ale takové oťukávací a dlouho s ním pak jezdil můj děda,” vzpomíná na své začátky za volantem Tereza, která se stala dobrou řidičkou až díky svému současnému partnerovi, tanečníkovi Matyáši Rambovi.

„Řídit mě naučil pořádně až Matyáš. Úplně mě odblokoval,” říká herečka. „Jelikož většinou nepiju, tak jsem ten řidič, který všechny rozváží. Z Českých lvů jsem naposledy odvážela i mého nejlepšího kamaráda Jirku Mádla.”

Pro herečku je důležité, že jezdí autem na hybridní pohon. „Dřív jsem neměla auto ohleduplné vůči životnímu prostředí. Byl to krásný kabriolet, ale jeho spotřeba mě pak už začala štvát. Jsem ráda, že jsem to změnila. Dozvěděla jsem se, že nám zbývá dvanáct let na to, abychom stihli planetu zachránit a tak se k tomu snažím sama přispět,” říká Tereza a jedním dechem dodává: „Navíc můžu v Praze všude parkovat zadarmo, což je skvělé.”

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám