Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pro někoho jsou impulsem k hubnutí zdravotní potíže, pro jiného špatný pocit ze sebe samého a dalšího k dietě dožene ponížení. Poslední zmíněný se týká i nyní třiadvacetileté Sophie Trewick z Doncasteru v hrabství Yorkshire.

Příběh Sophie se neliší od spousty dalších. Začal během jejích studijních let, kdy neměla čas a náladu vařit si a stravovala se po rychlých občerstveních. To se samozřejmě projevilo na váze, která začala rapidně růst. Následně se žena dostala do začarovaného kruhu, kdy byla v depresi z toho, jak vypadá, ale úzkost a špatný pocit zase jen zajídala velkým množstvím jídla. Projedla se až k 150 kilogramům.

Zlom nastal ve chvíli, kdy šla s přáteli do zábavního parku, a kvůli obezitě, respektive proto, že kvůli tloušťce nemohla být na atrakci řádně zajištěna, jí nebylo umožněno se svézt na horské dráze. „Cítila jsem se trapně a poníženě, když mě vykázali z jízdy,“ řekla dívka. „Ten den jsem šla domů zničená a věděla, že se musím změnit,“ svěřila. A stalo se.

Trewick se přihlásila do hubnoucího programu, jídla z fast foodu vyměnila za zdravou a vyváženou stravu a začala poctivě cvičit. A váha letěla dolů. „Konečně se cítím normálně, a i po psychické stránce je mi mnohem lépe. Už dávno nejsem tou holkou, která zůstávala v posteli a špatné pocity řešila jídlem,“ dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám