Hlavní obsah
Článek

Když dostala Pavla Tomicová (61) nabídku účastnit se pochodu za zdravá prsa, který se letos bude konat již podevatenácté, dlouho váhala. Domnívala se totiž, že účastníci musí zdolat padesátikilometrový úsek. Ve skutečnosti se jedná o vzdálenost desetkrát menší.

„Když jsem přišla dnes na tiskovku, tak jsem se všech vyptávala, jestli to opravdu ušli. Museli se na mě koukat jako na blázna. Pak ze mě vypadlo, že jsem si myslela, že se jde padesát kiláků,” pobavila nás herečka. „Měla jsem strach, jestli to ujdu,” kroutila hlavou.

I kdyby se jednalo o trasu delší než maraton, tak by herečka nejspíš do průvodu vyrazila, neboť má pocit, že akce má hluboký smysl. „Domnívám se, že je tato akce neuvěřitelně prospěšná,” nechala se slyšet Tomicová a dále uvedla: „Jsem ve věku, kdy chodím na takováto vyšetření častěji, ale když jsem byla mladší, tak jsem úplně nepřemýšlela nad tím, jaké riziko mě čeká. Množství onemocnění u žen se zvyšuje.”

Do růžového průvodu se hvězda posledního ročníku televizní soutěže StarDance vydá také kvůli své dceři Anežce, kterou má s kolegou Ondřejem Malým. „Já mám osmnáctiletou dceru, o kterou se bojím, a chtěla bych, aby se prevence šířila dál i mezi její věkovou kategorii. Dozvěděla jsem se, že pokud se toto onemocnění odhalí včas, tak má neuvěřitelnou úspěšnost v léčbě.”

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám