Hlavní obsah
Článek

Rodina, přátelé a kolegové se dnes naposledy rozloučili s vynikajícím divadelním a televizním hercem Stanislavem Zindulkou (†86), který do hereckého nebe odešel minulý čtvrtek.

„Nedovedu si představit, že už to končí,“ řekla Libuška Šafránková (†68), která se po delší době objevila na veřejnosti. Přišla v doprovodu manžela Josefa Abrháma a sestry Miroslavy.

„Budeme na něj vzpomínat s velkou láskou a velkým obdivem. I těžké chvíle patří k životu. Věděl jsem, že je nemocný, ale podrobnosti jsem neznal,“ uvedl Karel Heřmánek, který Zindulku viděl naposledy na Silvestra. Doprovodila ho manželka Hana. Rozloučit se přišla i Jiřina Bohdalová (92) s režisérem Zdeňkem Zelenkou. Na Zindulku zavzpomínal i jeho kolega Antonín Hardt. Ten prozradil, že herec podlehl zápalu plic a pravděpodobně trpěl rakovinou.

Na smuteční rozloučení dorazily také herečky Nela Boudová a Alena Mihulová. „Celý život jsme byli v kontaktu, byli jsme přátelé. Byl těžce nemocný, ale nikdy to nedával najevo,“ řekla o herci Dagmar Havlová (71). Dorazil i Petr Kostka s manželkou Carmen Mayerovou.

V osmdesátých letech Zindulku proslavil seriál Vlak dětství a naděje. Objevil se také v seriálech Bylo nás pět a Četnické humoresky.

Z filmové tvorby jmenujme například Báječná léta pod psa, pohádku Anděl Páně či snímek Babí léto, za který v roce 2001 obdržel Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

Reklama

Další články

Načítám