Hlavní obsah
Článek

Pohyb a zejména tanec je Petře Nesvačilové (38) vlastní. Kvůli nastudování nové hry s názvem Taneční hodiny z pera amerického dramatika Marka St. Germaina ale musela navštěvovat speciální lekce. Její postava má totiž za úkol naučit tančit autistického profesora, který nemá rád doteky.

„Já ráda sportuju a stále chodím na tréninky různých druhů tanců. V rámci zkoušek proto máme i pohybovou spolupráci, protože v jistých okamžicích je tanec stěžejní. Měla jsem šanci navštívit hodiny lektorky tance Berrak Yedek,” říká Petra a jedním dechem dodává: „Bylo fajn zjistit, jaké mám taneční možnosti.”

Hereččiným žákem v roli autisty bude Miroslav Táborský. Ptali jsme se ho, jak on je na tom s tímto druhem pohybu. „Já jsem samozřejmě chodil do tanečních a v rámci studia na divadelní fakultě jsme měli tři hodiny tance týdně. Mám tedy zkušenost ze školy. V průběhu mé kariéry jsem byl donucený tancovat,” svěřil se nám Táborský, který nevyužil šanci zúročit své pohybové schopnosti ve známé taneční soutěži. „Nakonec jsem nepřijal nabídku zúčastnit se StarDance,” přiznal s tím, že sice tančí rád, ale nechal by to tak, jak to je.

Tak uvidíme, jestli nezmění svůj názor po premiéře, která se chystá na 22. a 23. března v Divadle Ungelt.

Reklama

Další články

Načítám