Hlavní obsah
Článek

Herec Rob Delaney si loni v lednu prožil nejhorší noční můru všech rodičů. Jeho tehdy dvouletý syn Henry podlehl rakovině. Delaney se na toto téma již několikrát vyjádřil, naposledy před pár dny pro Evening Standard.

„Je to zmatek... Mé dítě zemřelo před 14 měsíci a já jsem hromada neštěstí. Potřebuji pomoc. Je to velmi těžké, přichází to ve vlnách. Naučil jsem se ty vlny nepotlačovat,“ svěřil herec, fanouškům známý ze seriálu Catastrophe, z filmu Deadpool 2 nebo z jeho stand-upu.

Takto otevřeně o svých pocitech ze ztráty syna prý hovoří kvůli tomu, aby pomohl a inspiroval i další rodiče, kteří čelí podobné ztrátě. „Důvod, proč jsem tak upřímný a nesnažím se na vás zapůsobit jako cool a drsný chlap, je, že kdyby to četli truchlící rodiče nebo sourozenci, tak aby věděli, že je v pořádku se cítit hrozně, smutně, zmateně, a tak brutálně pokořeně,“ uvedl.

Malému Henrymu v roce 2016 diagnostikovali nádor na mozku. Podstoupil operaci a následnou léčbu, během které strávil celých 15 měsíců v nemocnici. Na podzim 2017 se mu však rakovina vrátila.

Sedm měsíců po smrti Henryho porodila Delaneyova žena Leah čtvrtého syna. Henry prý byl první, komu o těhotenství řekla. „Chtěli jsme mít čtvrté dítě, ale byly to smíšené emoce. Jako by se (děti) nějakým způsobem dotkly, ale zároveň existovaly v rozdílných sférách. Mít další dítě nebyla cesta k tomu zmírnit zármutek po Henryho smrti,“ dodal.

O synovi hovořil na charitativní akci nadace The Rainbow Trust, která se zabývá pomocí vážně nemocným dětem a jejich rodinám.

Reklama

Další články

Načítám