Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalý fotbalista Tomáš Řepka (50) v úterý opět stanul před soudem. Obvodní soud pro Prahu 6 tentokrát projednával Řepkovo zanedbání výživy na děti z prvního manželství s Renátou Řepkovou.

Synu Tommasovi (18) a dceři Veronice (23) prý dluží dohromady přes 2 milióny korun. K soudu dorazil jak Tomáš Řepka, tak jeho exmanželka Renáta. Podle rozhodnutí soudu z roku 2011 má Řepka dětem platit výživné 25 tisíc korun měsíčně. Od května 2015 ale uhradil jen dílčí částky.

Co řekl u soudu Tomáš Řepka?

Řepka u soudu uvedl, že výše alimentů byla stanovená podle jeho výše příjmů z roku 2010. Teď prý ale není schopen platit stejnou částku, jaká tehdy byla stanovena. Navíc prý nemá žádný majetek. Manželce přenechal chalupu a snaží se něco málo vydělat tréninkem fotbalu v Hostivaři. Momentálně má 9 exekucí v řádu miliónů korun.

Od května 2015 do konce roku 2017 neměl práci, jen jednorázové příjmy v řádu tisíců korun. V té době si také půjčoval peníze. Od 1.1. 2018 do 31.12. 2018 si vydělával 9000 korun. Za tu dobu hradil prý každý měsíc 500 korun. Jako důkaz předložil doklady o placení. Výživné chtěl snížit z 25 tisíc na 5 tisíc korun měsíčně. Bylo prý období, kdy dětem dával nějaké peníze bokem, protože nevěřil, že Renáta bude alimenty dávat dětem.

V kontaktu je prý jen s dcerou, syna od roku 2015 neviděl. Řepka podle svých slov syna kontaktuje, ale ten nereaguje s jednou výjimkou, že tátovi odpověděl na přání k svátku.

Výpověď Renáty Řepkové

U soudu vypovídala také Renáta Řepková. Řepka prý nebyl s dětmi sedm let v kontaktu, kterému prý ona nebránila. Renáta pracuje jako asistentka a ze svých příjmů (23 tisíc korun měsíčně) živí obě děti. Předtím byla 20 let ženou v domácnosti.

Syn Tommaso studuje obchodní akademii, kde se platí školné 30 tisíc korun ročně. S Tomášem se prý domluvila, že bude posílat 5 tisíc měsíčně, což ale zaplatil jen jednou, pak přispíval 500 korun měsíčně. Výživné je tak exekučně vymáháno.

Dcera s ní bydlí v jedné domácnosti a přispívá 3 tisíci měsíčně na bydlení. Finančně Renátu nikdo další nepodporuje a v určité době jí peníze půjčovali známí. Se synem nebyla dva roky na dovolené a na dovolenou prý nevzal Tommasa ani otec. Alimenty Tomáš Řepka platil jen dva roky. Renáta u soudu uvedla, že ještě v roce 2014 měl Řepka našetřeno desítky miliónů korun.

Soudkyně po výpovědích rodičů přečetla řeč syna Tommasa. Ten potvrdil, že jim otec dával kapesné, což prý vydával za alimenty. Otce prý už nemá zájem kontaktovat.

Soudkyně nakonec případ odročila na 16. května s tím, že soud čeká na rozhodnutí Městského soud v Brně, který také řeší alimenty. Tentokrát pro syna z druhého manželství. Řepka by prý ve svém zájmu měl do té doby alimenty platit.

Alimenty řeší i s druhou exmanželkou Vlaďkou Erbovou

Neplacení alimentů řešil minulý týden i Městský soud v Brně. Tehdy se výživného na syna Markuse domáhala Řepkova druhá exmanželka Vlaďka Erbová (42).

Fotbalista i tehdy u soudu uvedl, že je nezaměstnaný a je na syna schopen platit jen 2 tisíce korun měsíčně. Soud byl odročen na květen.

Řepka se u soudů nezpovídá jen ze zanedbání výživy. Fotbalista má více vroubků, což mu může ve výsledku uškodit. Za zpronevěru byl nepravomocně odsouzen k 15 měsícům odnětí svobody. Okresní soud v Praze jej navíc v únoru odsoudil k 9 měsícům ve vězení kvůli porušení podmínky z roku 2015. Řepka podal stížnost.

Reklama

Další články

Načítám