Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tereza Voříšková (34) opět ukojila své cestovatelské touhy. Tentokrát s přítelem, tanečníkem Matyášem Rambou, vyrazila za dobrodružstvím až do Peru. Tam zahájili svou cestu v nelítostné poušti.

S přechodem ze zimy do horkého klimatu se však herečka jen těžko srovnávala a velmi brzy poznala i krutou tvář této nehostinné krajiny.

„Cestou v autě máme otevřený okýnka a proudí na nás horkej vzduch. Představuju si, jak to tady asi musí vypadat v noci. Ty hvězdy. Motá se mi hlava a usnu ti na kolenou. Než se autem, autobusem a pěšky dostaneme do našeho hostelu, nejsem už schopná ani nést krosnu. Takže máš tři batohy a já jeden malej. Motá se mi hlava a nemůžu mluvit,“ popsala herečka svou cestu žhavým peklem.

Přestože dodržovala pitný režim a nosila pokrývku hlavy, uhnala si nakonec úpal a do toho všeho je ještě uprostřed noci zastihlo zemětřesení.

„Hotel v pouštní oáze je horkej od písku a spodním pokojem vůbec neproudí vzduch. Není tu klimatizace a v noci přestane jít voda. Nevím jestli jste někdy měli úpal a úžeh z pouště, ale v určitou chvíli mi už je jedno úplně všechno. Že nemůžu spláchnout. Že jsi vedle za proutěnejma dveřma. Osprchovat se stejně nejsem schopná. Ležím na podlaze a poslouchám tvůj uklidňující hlas. Prokousáváme se tím horkem v nás hodinu po hodině a najednou je zemětřesení. Začneme se smát. Já ze země na záchodě. Ty se shora z postele držící mi ručník na čele. Postel tluče o zeď. Zemětřesení přestává. Nejdeme ven, ležíme a držíme se za ruce,“ vyprávěla Voříšková.

Následující den už spali v jiném hotelovém pokoji s klimatizací, kde se hereččce konečně ulevilo. Teprve pak z terasy začala obdivovat i krásy nekonečných písečných dun.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám