Hlavní obsah
Článek

Již za měsíc vstoupí do kin český film s atraktivním mezinárodním obsazením. Snímek Skleněný pokoj, v němž excelují domácí hvězdy jako Karel Roden, Karel Dobrý nebo Vladimír Polívka, doplní taková esa jako Carice van Houten známá ze seriálu Hra o trůny jako rudá kněžka Melisandra z Ašaje anebo Hanna Alström, princezna Tilde z Kingsmanů.

Do českých kin vstoupí snímek jak v originální verzi s českými titulky, tak s českým dabingem. Hlavní ženské role namluvily Aňa Geislerová, která propůjčila hlas představitelce Liesel Hanně Alström, a Kateřina Winterová, která dabuje Carice van Houten jako Hanu.

„Setkání s Carice pomohla šťastná náhoda, když jsem se na festivalu v Cannes potkal s kamarádem, který právě získal novou manažerku a ta zastupovala i Carice van Houten. Poslali jsme jí scénář a s Carice jsme byli v kontaktu přes Skype, protože v té době byla ve vysokém stupni těhotenství,“ vzpomíná producent Rudolf Biermann.

Pro roli Liesel pak bylo třeba najít představitelku, která by byla od Carice van Houten typově odlišná, ale zároveň aby spolu obě herečky souzněly. Díky holandské castingové režisérce dostali producent s režisérem tip na Švédku Hannu Alström, hvězdu akční série Kingsman. „Režisér Julius Ševčík se s Hannou potkal v Los Angeles, mluvili spolu o příběhu i o roli a hned mi volal, že ona je ta pravá Liesel a jinou nechce,“ doplnil Biermann.

Uvedení filmu Skleněný pokoj doprovází výstava filmových kostýmů Kataríny Štrbové Bielikové, která je umístěna v prostorách vily Tugendhat v Brně do 11. března. Film se natáčel v loňském roce celkem 33 dní nejen ve vile Tugendhat, ale také na dalších místech po celé republice.

Při natáčení ve vile Tugendhat se musela dodržovat veškerá opatření, aby nebyla památka poškozena. Filmaři museli na podlahu Skleněného pokoje vily položit nové barevně identické lino, aby se původní nepoškodilo, byly postaveny falešné příčky. I tak musel celý štáb nosit po dobu natáčení návleky. Každý člen štábu byl označen páskou, celý objekt hlídala ostraha.

Související témata:
Skleněný pokoj

Reklama

Další články

Načítám