Hlavní obsah
Článek

Netají se tím, že vnímá věci mezi nebem a zemí. Lucie Vonchitzki proto během těhotenství velmi spoléhala na svou intuici a pokračuje v tom i po porodu.

„Musím říct, že jsme byly s malou na sebe od začátku velmi dobře napojené. Už ve druhém měsíci těhotenství si sama vybrala své jméno. Nějak ke mně přišlo, že se chce jmenovat Beatrice, podotýkám, že jsem to jméno předtím vůbec neslyšela a nevěděla jsem, jak se píše,” prozrazuje Lucka, známá více pod svým dívčím příjmením Špaková.

Na svůj vnitřní hlas se novopečená maminka spoléhala i po porodu. První tři týdny například nepustili s manželem k dceři nikoho jiného, dokonce ani příbuzné. „Pro někoho to bude hodně duchovní. V tomto období je miminko ale velmi vnímavé, taková tabula rasa, každý, kdo ho drží do něj vtiskává představy a názory. Toho jsme se chtěli vyvarovat,” vysvětluje své postoje.

Takřka celý život je Lucie vegetariánka, ale svůj postoj ke stravě v těhotenství změnila. „Odmala jsem nejedla maso. Ve třetím měsíci jsem měla ale takovou chuť na maso, že kdyby kolem mě šla kráva, tak ji sním celou. Jedla jsem proto samé hamburgery,” smála se Lucka, která se vrátila k vegetariánství a velmi si hlídá příjem bílkovin a jiných důležitých živin.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám