Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec a režisér Braňo Holiček má za sebou nepříjemnou zkušenost. Když před pěti lety nastupoval do děje seriálu Ordinace v růžové zahradě jako doktor Zajíc, scenáristé jeho postavě nepředepsali zrovna ukázkový charakter. Naopak, ztvárnil jednu z nejzápornějších rolí. Bohužel se to promítlo i do jeho soukromého života.

„Klasicky si mě lidé začali plést s postavou, a tak se na mě sesypala sprcha facebookových haterů, kteří vyhrožovali mně i mojí manželce. Bylo to nechutný, ale už je to pryč,“ vzpomněl si na dobu, kdy mu chodily opravdu drsné zprávy. V jedné z nich třeba celou jeho rodinu, manželku a tři malé děti, posílali do plynu. „To bylo opravdu už za hranou,“ řekl Holiček.

Jeho postava před třemi lety z děje zmizela, nyní se Zajíc vrací. Tentokrát ale prý s napravenou povahou. „On má složitý osud. Nemá rodiče a poté, co mu umřela manželka, zůstal na světě sám se synem, o kterého se musel postarat. To mělo zcela logicky zásadní vliv na jeho charakter. Je umírněný, smířený s osudem a nechce škodit,“ popsal „novou verzi“ své postavy.

Navzdory k řečenému se prý Holičkovi grázl hrál snáz než slušňák. „Sice jsem se Zajícem měl nějaké trable, ale na druhou stranu se negativní postavy hrajou mnohem líp, protože cíl, který ta postava sleduje, je mnohem jasnější. Žene ji zášť nebo zloba. Být pořád milý, hodný, a přitom uvěřitelný je vždycky složitější,“ řekl Braňo, který je ve zmíněném seriálu nejen hercem, ale je také součástí dramaturgického týmu a jedním z režisérů.

Televizní režii pak střídá s tou divadelní. „Teď jsem režíroval v Národním divadle v Brně a v Minoru, kde jsem uměleckým šéfem. Natočil jsem kinofilm, to byl debut. Chtěl bych víc točit, tak uvidíme, co z toho vzejde,“ dodal Holiček.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám