Hlavní obsah
Článek

Francie je této krásce už dávno malá. Marion Cotillard (48) se dokázala prosadit i v Hollywoodu a kromě vysokorozpočtových trháků natáčí také artové filmy ve své mateřštině. Málokterá herečka dostala příležitost sblížit se před kamerou s tolika idoly jako ona.

Taxi, taxi (2000)

Na počátku kariéry Marion Cotillard byla trilogie Taxi, která se stala ve Francii velkým hitem. Herečka už tenkrát dokázala, že se na stříbrném plátně hezky vyjímá. Tehdy nejspíš ještě netušila, že jednou posbírá nejprestižnější filmové trofeje.

Černá skříňka (2005)

Marion brzy všechny přesvědčila, že obstojí i v náročnějším žánru. V mysteriózním thrilleru Černá skříňka, jehož režisér Richard Berry si pohrává s vnímáním reality, ji můžete dnes od 21 hodin vidět v programu Televize Seznam.

Edith Piaf (2007)

Přelomem v kariéře Marion byl životopisný snímek o legendární šansoniérce. Jako Edith Piaf byla fantastická a právem si odnesla Oscara. Film vznikl v české koprodukci, takže její sbírka zahrnuje i Českého lva. Toho si ale Cotillard na ceremoniálu v Praze nepřevzala, protože v té době byla na roztrhání.

Veřejní nepřátelé (2009)

Po Edith Piaf se o ni prali nejen evropští, ale také hollywoodští režiséři. Michael Mann ji ukořistil do mafiánského dramatu Veřejní nepřátelé, kde ztvárnila životní lásku Johnnyho Deppa.

Počátek (2010)

Talentovaná Francouzka ohromila také režiséra Christophera Nolana, který jí svěřil roli v ambiciózním sci-fi trháku Počátek. Jako partnerka Leonarda DiCapria se osvědčila a Nolan ji následně obsadil i do závěru batmanovské trilogie Temný rytíř povstal.

Půlnoc v Paříži (2011)

Marion má zkušenost i s režisérem Woodym Allenem. V retro filmu z francouzské metropole se Marion dokonale vyjímala po boku Owena Wilsona.

Spojenci (2016)

Špiónské drama z druhé světové války Marion svedlo dohromady s Bradem Pittem. Herci se v době natáčení hroutilo manželství s Angelinou Jolie, takže samozřejmě došlo na spekulace o tom, že Marion a Brad se sblížili nejen před kamerou. Dlouholetým partnerem krásné Francouzky je ale Guillaume Canet, s nímž má dvě děti.

V jakém filmu byla Marion Cotillard nejlepší?
Taxi, taxi
21 %
Černá skříňka
1,6 %
Edith Piaf
44,4 %
Veřejní nepřátelé
2,3 %
Počátek
10 %
Půlnoc v Paříži
4,1 %
Spojenci
16,6 %
Celkem hlasovalo 558 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám