Hlavní obsah
Článek

Udílení Zlatých glóbů mělo podle predikcí patřit filmu Zrodila se hvězda. Ten ale nakonec z pěti nominací proměnil jen jedinou. Herecké trofeje se nedočkala Lady Gaga (38) ani Bradley Cooper (49), který byl nominován i za režii.

Popová diva sklidila za roli zpěvačky, která se díky vztahu s uznávaným muzikantem dostane na vrchol, samou chválu a vše nasvědčovalo tomu, že si Zlatý glóbus odnese. Organizace HFPA, která ceny udílí, ji totiž v minulosti už jednou ocenila. V roce 2016 zabodovala se seriálem American Horror Story, kde toho ale kromě odhalených ňader moc nepředvedla.

Trofeje se místo ní letos dočkala zasloužilá umělkyně Glenn Close (71) díky filmu Žena. Ten na rozdíl od snímku Zrodila se hvězda viděl jen málokdo. V roli manželky laureáta Nobelovy ceny za literaturu byla podle novinářů, kteří o vítězích rozhodují, lepší než Lady Gaga. Ta ale s prázdnou neodešla. Byla oceněna alespoň jako spoluautorka písně Shallow.

Glenn Close už má ve sbírce dva Zlaté glóby za televizní film Lev v zimě a seriál Patty Hewes - nebezpečná advokátka. Na Oscara byla během své bohaté kariéry nominována šestkrát, ale nikdy se ceny nedočkala. Letos ji má na dosah.

Nejlépe ze 76. ročníku vyšel film Green Book, který zabodoval jako nejlepší komedie či muzikál a uspěl i díky scénáři a nejlepšímu herci ve vedlejší roli Mahershalovi Alim. Po dvou cenách získal mexický černobílý snímek Roma (režie a zahraniční film) a v Česku velmi populární film o kapele Queen Bohemian Rhapsody (nejlepší herec v dramatu Rami Malek a nejlepší drama).

Reklama

Další články

Načítám