Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Královnou plus size modelek je beze sporu Ashley Graham (36), která se do povědomí nejen fanoušků kyprých tvarů, ale díky mnoha reklamám a zařazení v žebříčku magazínu Forbes i celého světa, dostala už před pár lety. Zastínit ji zatím nedokázala žádná kolegyně, ale co není, může být. Rok 2018 jako by byl rokem baculatých modelek, jsou všude a nehrozí, že je přehlédnete.

Hodně v kurzu je i Britka Iskra Lawrence (33), která se vedle modelingu věnuje také jakési osvětě o tom, jak důležité je, aby měl člověk rád své tělo. Jde tím nejlepším příkladem, sebevědomí z jejích účtů na sociálních sítích přímo tryská.

Vidět jsou i dvě dcery slavných otců. Tou první je Hayley Hasselhoff, která je rovněž, řekněme, aktivistkou za práva baculek, druhou pak Alessandra García-Lorido. Tu jste mohli zaznamenat například v kampani plavek od Emily Ratajkowski.

Čím dál větší pozornosti se dostává také Tabrii Majors. Ovšem nejen pozitivní. Nedávno čelila hejtům kvůli plavkové kampani (již fotila s podobně stavěnou Kaylou Jane), podle nichž její tělo už nevypadá zdravě a podporuje obezitu.

Do ranku plus size mnohé magazíny řadí i Robyn Lawley, která sice mírami 90-60-90 nedisponuje, ale asi nikdo by ji neoznačil za baculatou. Vyčnívá především svou výškou, která činí úctyhodných 188 cm. Byla první australskou modelkou mimo dosavadní standardy, která v rodné zemi fotila titulky Cosmopolitanu a Vogue.

Ruku si může podat se svou krajankou Fionou Falkiner, která nejdřív hubla, dokonce se přihlásila do pořadu The Biggest Looser, ale ztráta třiceti kil jí štěstí nepřinesla. Snahu být ‚dokonalou‘ proto hodila za hlavu a dnes je z ní úspěšná modelka.

Plavkové vydání magazínu Sports Illustrated pro rok 2019 bude zdobit, mimo jiné, Američanka Tara Lynn. Už v roce 2012 si vysloužila přezdívku The Body, „Tělo“, což do té doby bylo výsadní označení pro modelingovou matadorku Elle Macpherson.

Britka Chloe Marshall se v roce 2008 stala Miss Surrey a tím pádem také první finalistkou celonárodní soutěže krásy s velikostí 16, což je naše 44. Dle vlastních slov se zúčastnila mimo jiné proto, aby pomohla zbořit stereotyp, že jen „rovné“ holky se mohou dostat do finále Miss Anglie.

Chloe Marshall

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám