Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S koncem roku se s kalendáři v nejrůznějších podobách vždy roztrhne pytel. Ani letos tomu není jinak. Svůj další kalendář fotila modelka Tereza Jelínková.

Samotné focení probíhalo v Hartigovském paláci během žhavého léta. Dnes tedy na obrovské vedro vzpomíná kráska s úsměvem.

Modelka, kterou často využívají k předvádění spodního prádla a plavek, se před objektivem fotografa Petra Šebesty cítila komfortně. Nepotkali se totiž poprvé. „Fotíme spolu už spoustu let, ale vždycky jen spodní prádlo. Toto bylo naše první oblečené focení,” promluvila Tereza o vzniku benefičního kalendáře pro Lidská pouta. Jedná se o organizaci, která bojuje proti násilí ve vztazích v různých směrech. „Když mě oslovil, jestli bych nechtěla podpořit nějakou dobrou věc a setkat se s paní zakladatelkou, byla jsem hned pro,” říká Tereza, která už v minulosti ve Spojených státech pózovala na fotkách určených pro podobnou věc.

„Již dřív jsem fotila kampaň v New Yorku proti domácímu násilí na ženách a tato organizace je zajímavá tím, že pomáhá nejen ženám, ale i důchodcům, mužům a dalším,” vysvětluje Tereza Jelínková, se kterou se v kalendáři objevila také Nela Boudová.

Reklama

Další články

Načítám