Hlavní obsah
Článek

Kolegy na place nebo na jevišti ještě pozná, ale na dálku je to horší. Herečce Zuzaně Stivínové (50) se před pár lety zhoršil zrak a bez brýlí už se neobejde. Sice jí sluší, ale nenosí je jenom pro parádu. "Přiznám se, že úplně nerozumím tomu, když je někdo nosí s čirými skly jen jako módní doplněk," krčí rameny.

"Řídit bych už bez brýlí nemohla, ani svůj milovaný tenis bych si nezahrála. Na sport nosím odlehčené plastové, ty mám ostatně všechny, protože nejsou těžké a člověk si na ně snáz zvykne," svěřila herečka, která vidí špatně na dálku a trápí ji větší rozdíl mezi dioptriemi. Nyní si pořídila třetí brýle, extravagantnější, vyrobené přímo pro ni 3D technologií.

Na operaci ani kontaktní čočky zatím Zuzana nepomýšlí. "S operací je to, myslím, tak, že se zraková vada musí ustálit. Ale na čočky možná časem dojde, hlavně kvůli divadlu a natáčení. I když lézt po tyči anebo boxovat zvládnu i poslepu," zmínila Stivínová své divadelní role.

Na tyči leze jako polidštěná opice ve hře podle povídky Franze Kafky Zpráva pro Akademii v pražském Studiu Hrdinů, boxuje v adaptaci díla kultovního Irvina Welshe Pohlavní životy siamských dvojčat v pražské Meet Factory.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám