Hlavní obsah
Článek

Ve filmech se možná snažili zničit svět nebo zabít co nejvíc lidí, ve skutečnosti jsou to ale známí hollywoodští herci, kteří v civilu nevypadají vůbec špatně. Podívejte se, kdo se skrývá pod maskami vašich oblíbených antihrdinů.

Kapitán Phasma

Někoho možná překvapí, že kapitána Phasmu ve snímku Star Wars: Síla se probouzí a Poslední z Jediů ztvárnila žena. A nebyl to nikdo jiný než Gwendoline Christie. Herečku a modelku se 191 centimetry znají dobře především fanoušci seriálu Hra o trůny, a to jako Brienne z Tarthu. Byla první ženou, která ve Star Wars ztvárnila padoucha a svým výkonem potěšila i náročného diváka. Tahle dáma si evidentně užívá role ve zbroji.

Lord Voldemort

Věděli jste, že Ralph Fiennes málem odmítl roli Voldemorta v sérii o Harrym Potterovi? Přijal ji až poté, co ho přemluvila jeho sestra. A dobře udělala. O jeho výkonu se hovoří jako nejvíce podceněné roli záporáka v historii Hollywoodu. Podle kritiků mu role měla vynést přinejmenším nominaci na Oscara.

Nero

Nero byl podle některých označován za nejlepšího padoucha Star Treku, už o něco méně lidí ale ví, že to byl herec Eric Bana, kdo se skrýval pod jeho maskou. Bana se dokonce nechal slyšet, že se stále setkává s lidmi, kteří nemají ponětí, že Nera hrál on. Také se svěřil s tím, že si nevědomost okolí docela užívá.

Darth Maul

Darth Maul je jedním z nejlépe zapamatovatelných záporáků ságy Star Wars. Jeho představitel Ray Park trénoval boj s mečem 15 hodin denně, aby roli dokázal zahrát věrohodně. Kdo by čekal, že se pod hrůzostrašnou maskou skrývá takový fešák, že?

Calypso

Britská herečka Naomie Harris se pravděpodobně nejvíc proslavila rolí Moneypenny v posledních bondovkách, dávno před tím ale ztvárnila Calypso v Pirátech z Karibiku. Krásnou herečku byste v umouněné bohyni jen těžko poznali. Sama Harris se svěřila, že v maskérně trávila hodně času, a kromě náročného make-upu byla také pokrytá špínou, zlatem, nosila protézu a ústa si vyplachovala zeleninovým barvivem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám