Hlavní obsah
Článek

Nikdy nezapadala do davu. Léna Brauner v mnoha ohledech překračuje tradiční konvence. Říká vždy to, co si sama myslí, praktikuje volnou výchovu své dcerky Jasmíny, volí extravagantní účesy, výstředně se obléká a jednu dobu její outfity vždy doplňoval liščí ocásek.

Osobitá malířka, kreslířka, ilustrátorka a tatérka svou originalitu ventiluje hlavně prostřednictvím svých děl. V půli prosince svou tvorbu představí v pražském Mánesu.

„Tohle je poslední výstava před křtem mého debutového alba. Beru to jako uzavření pomyslného kruhu. Pro mě osobně vznikl nový oxymoron. Léna Brauner v Mánesu mi přijde jako nádherný příklad protimluvu. Jak můžete vidět na fotkách k výstavě, nemám strach si ušpinit ruce, a tak se můžete těšit na netradiční materiály pojaté ve větším měřítku,” nechala se slyšet vnučka herce Vladimíra Brabce, známého představitele majora Zemana. Fotografie k výstavě přetékají symbolismem a já opět nechám na vědoucím pozorovateli, aby si význam našel sám. Těším se na vás. Těším se na live painting na vernisáži,“ zve na výstavu Léna Brauner.

Související témata:
Josef Mánes

Reklama

Další články

Načítám