Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mezinárodní společnost Prague Shakespeare Company uvede ve čtvrtek 15.11. na prknech pražského Stavovského divadla speciální projekt, pojící se k oslavám stého výročí založení republiky, hru Masaryk v Americe (Masaryk in America). Umělecký ředitel společnosti Guy Roberts na projektu pracoval dva roky a je rád, že jej konečně představí publiku.

Obsazení je mezinárodní, divák zahlédne i české tváře. Mimo jiné Karla Heřmánka ml., který se představí jako Karel Čapek, Nikol Kouklovou nebo Marii Renčovou, pro niž je tento projekt malým návratem na divadelní prkna. Na jevišti se objeví poprvé od porodu dcery Sofie a přednese jeden z proslovů Tomáše Garrigua Masaryka.

„Je to už můj druhý projekt ve spolupráci s Prague Shakespeare Company a jsem šťastná, že si na mě Guy vzpomněl. Už ta atmosféra a samotné zkoušení s Guyem je radost. Poprvé jsem na jevišti Stavovského divadla stála v inscenaci Zimní pohádka, kde jsem ztvárnila roli Dory. Nyní se poprvé od porodu Sofinky vracím na jeviště a je to pro mě velká čest,“ říká Maruška.

Hru pak představuje následovně: „Masaryk in America je mimořádně slavnostní představení. Děj je založený na Masarykových proslovech, rozhovorech s Karlem Čapkem nebo s americkým prezidentem Woodrowem Wilsonem. T.G. Masaryk je ikona našeho národa, vlastenectví, které nám často chybí, a díky tomuto představení diváci můžou skrz jeho autentické myšlenky nahlédnout do jeho duše,“ míní žena režiséra Filipa Renče.

Reklama

Další články

Načítám