Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Dcera čínských emigrantů se vypracovala mezi nejvýraznější hollywoodské hvězdy. Lucy Liu do amerických filmů vnesla asijský půvab a diváci si ji oblíbili. Její atraktivní tvář se ani před padesátkou nemění.

Lucy odstartovala kariéru seriálem Beverly Hills 90210. Jako spolužačku Brendy, Kelly a Donny ji v něm ale nenajdete. V jediné epizodě se mihla jako servírka. Úspěch se dostavil až v roce 1998, kdy se objevila v seriálu Ally McBealová, kde ztvárnila Ling Woo.

Rázem se dostala mezi vyhledávané herecké hvězdy. O rok později si zahrála s Melem Gibsonem v Odplatě či Antoniem Banderasem v Boxerech. V roce 2000 po boku Cameron Diaz a Drew Barrymore excelovala v komedii Charlieho Andílci. Režisér Quentin Tarantino ji pak obsadil do svého dvojfilmu Kill Bill, kam s asijskými kořeny skvěle zapadla.

Slavná herečka se od časů, kdy nastoupila do seriálu Ally McBealové, moc nezměnila. Lucy stárne pozvolným tempem a nebrání se experimentům. Letos překvapila odbarvenými vlasy, které jsou u ženy s její genetickou výbavou hodně nezvyklé. Ještě v původní vizáži ji můžete vidět v seriálu Sherlock Holmes: Jak prosté, v němž od roku 2012 hraje doktorku Watsonovou. Na kanále Prima Krimi je aktuálně k vidění jeho šestá řada.

A jak to má Lucy Liu v soukromí? Na přelomu tisíciletí byla spojována s Georgem Clooneym. Žádný vztah jí ale nevyšel a k miminku si nakonec dopomohla náhradní matkou. Synem Rockwellem se pochlubila v roce 2015.

Reklama

Další články

Načítám