Hlavní obsah
Článek

Dokážete si představit, že by si charakterní herečka Eliška Balzerová (74) labužnicky vychutnávala marihuanu a před nikým to netajila, prodávala drogy nebo že by měla oplétačky s policií? A přitom je to tak. Alespoň ve filmu Láska je láska, ve kterém hraje nemocnou seniorku Libušku Novou. „Říkám jí Libuška hulička,“ svěřila se Balzerová, které role marihuanové hvězdy sedne jak ulitá!

„Hraju paní s Alzheimerovou chorobou, která se z nemoci za vydatné pomoci vnuka dostává užíváním marihuany. Peče si z ní koláčky, vaří si čaje, kouří ji,“ svěřila se nedávno Květům paní Eliška. Tvůrci snímků svou hvězdu chválí. Poctivě se prý na natáčení připravovala tím, že pravidelně pokuřovala známou lehkou drogu, aby byla pak ve filmu autentická.

A jak probíhalo natáčení? „Kluci rekvizitáři mi umotali brčko a šla jsem před kameru,“ krčí rameny skromná herečka, která tak po prostopášné babičce v Ženách v pokušení přijala další kontroverzní nabídku. Ve filmu prožije vášnivý vztah s Petrem Nárožným alias Vlastimilem Kalátem, který ji platonicky již čtyřicet let miluje.

Snímek Láska je láska se může chlubit nejen skvělým hereckým obsazením, ale také poutavým příběhem plným humorných situací, nadsázky a ironie. A stejně jako dnes již nesmrtelná britská komedie Láska nebeská má český film poselství, že láska je všude kolem nás a může mít různé podoby. Jen je třeba poslouchat své srdce. Film režiséra Milana Cieslara a debutujícího scénáristy Martina Horského má premiéru 19. ledna 2012.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám