Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na televizní obrazovce se hojně obsazovaná herečka Ivana Chýlková (60) objevuje poměrně často, paradoxně se ale na toto médium skoro nedívá. Místo toho spíš cíleně sleduje oblíbené seriály nebo čte knihy. My jsme ji zastihli na křtu nového románu jejího oblíbeného autora Patrika Hartla.

„Já jsem nejen čtenářkou Patrika Hartla, ale také jeho herečkou,” říká Chýlková, pro kterou je Hartl oblíbeným autorem. „Hrozně mě to baví. Vy si vždycky myslíte, že vás vede jedním směrem, ale on najednou hodí výhybku a vodí si vás tam, kam chce,” komentovala tvorbu svého kamaráda Chýlková.

Ta nečte pouze knihy zmiňovaného českého autora, ale louská knihy napříč žánry. I když existuje jeden, který ji nebaví. „Science fiction bych nečetla, to mě vůbec nebaví. Sama vlastně nemám vyhraněný žánr,” říká.

Spisovatelské střevo ale herečka postrádá a sama nemá ambici psát. Tvoří ale často a ráda dopisy. „Píšu dopisy, ale to musím být někde sama, abych na to měla klid,” říká Ivana Chýlková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám