Hlavní obsah
Článek

Bývalá manželka Bolka Polívky (74) se při natáčení filmu Zlatý podraz vypravila do veřejného domu, kde holky nabízely za úplatu potěšení. Režisér Radim Špaček si představitelku „provozní“ bordelu nemohl vybrat lépe.

Elegantní Chantal Poullain (67) se role zhostila na jedničku. Zúročila svůj francouzský šarm i podmanivý hlas, jímž okouzlila nejen Bolka. Herečka se při natáčení Zlatého podrazu ocitla v roce 1946, kdy českoslovenští basketbalisté našli v Ženevě útočiště v zařízení, kam se pánové rozhodně nechodí vyspat.

Špaček vychází z deníkových záznamů skutečných hráčů, kteří v jeho filmu ožijí. „Já jsem si ty oslavy ve filmu užil se vším všudy, doufám, že se na mě pan Mrázek nebude zlobit,“ řekl Jan Mansfeld, který ztvárnil posledního žijícího pamětníka československého triumfu Ivana Mrázka. Basketbalisté tehdy v Ženevě na mistrovství Evropy získali zlaté medaile.

„Sehnal jsem to levně,“ říká ve filmu o nezvyklém ubytování funkcionář Hrabal, kterého ztvárnil Ondřej Malý. Talentovaného herce už Špaček obsadil do svého filmu Pouta, díky němuž Malý získal Českého lva. Zlatý podraz, v němž se objeví i Stanislav Majer (45) či Zdeněk Piškula (25), dorazí do kin na konci října.

Reklama

Další články

Načítám