Hlavní obsah
Článek

Se svou o něco známější sestrou Veronikou vyrůstal Karel Kašák v dětském domově. Nejspíš i proto má sympatický moderátor sklony pomáhat potřebným. My jsme se s ním potkali během jeho brigády pro potravinovou sbírku

„To životní období, které mám, mi dává možnost zúčastnit se podobných akcí. Pokud ten čas mám, rád se zapojím a zúčastním se nějaké takové benefice,” říká Karel Kašák, který se nenechal k projektu dlouho přemlouvat. „Neváhal jsem ani chviličku, když jsem dostal tuto možnost pomoct. Pořád bylo ale hodně povinností a práce, tak jsem se zapojil až nyní,” svěřil se nám moderátor Počasí na Nově.

Karel využil toho, že umí řídit velké vozy a ujal se převozu potravin ze supermarketu v pražských Letňanech. „Budeme nakládat potraviny, které poputují do potravinové banky. Pak je převezeme na uložení a pak je budeme zpracovávat,” říká Kašák.

Vzhledem k prostředí, ve kterém vyrůstal, má Karel tendenci pomáhat druhým. „Moje životní historie napovídá, že jsme to se ségrou vždycky neměli lehké, a já hrozně nerad plýtvám jídlem. V poslední době se to děje hodně,” říká moderátor, který často své vlastní nesnědené jídlo rozdává potřebným lidem na ulici.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám