Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

I když vyrostla do výšky pouhých 156 centimetrů, zařadila se mezi největší hollywoodské hvězdy. Reese Witherspoon (48) dnes slaví narozeniny jako trojnásobná maminka a úspěšná herečka, která má ve filmovém průmyslu zvučné jméno.

Hereckou kariéru Reese zahájila velmi brzy. Už jako čtrnáctiletá si zahrála v romantickém dramatu V měsíčním svitu a od počátku 90. let natáčí jeden film za druhým. Snad nejvíce ji proslavila kultovní komedie Pravá blondýnka (2001), která se o dva roky později dočkala pokračování. Reese několikrát diváky přesvědčila o tom, že dokáže zazářit i v dramatických rolích. Ve filmu Walk The Line (2010) ztvárnila zpěvačku June Carter a v roce 2006 za svou roli obdržela Oscara.

Reese má velké ambice, v Hollywoodu je úspěšnou producentkou. Stojí za dramatem Zmizelá či mimořádně úspěšným seriálem Sedmilhářky, v němž si zahrála s Nicole Kidman (56) a Shailene Woodley. Televizní adaptace literárního bestselleru posbírala čtyři Zlaté glóby a osm cen Emmy. V červnu bude mít premiéru druhá řada, v níž hvězdnou sestavu zpestří Meryl Streep (74).

Legendární blondýnka byla v letech 1999-2006 manželkou hollywoodského kolegy Ryana Phillippeho, s nímž má dceru Avu (19) a syna Deacona (15). Po dvouletém románku s Jakem Gyllenhaalem se v roce 2011 provdala za Jima Totha. S ním se herečka dočkala syna Tenneseeho. Podívejte se do galerie, jak pozvolna Reese stárne.

Reklama

Další články

Načítám