Hlavní obsah
Článek

Lady Gaga (38) a Bradley Cooper (49) právě dorazili do kin ve filmu, jehož název už jste pravděpodobně několikrát zaznamenali. Zrození hvězdy totiž Hollywood jen tak neomrzí.

Snímek s názvem Zrodila se hvězda se letos dočkal již čtvrté verze. I když se jednotlivé počiny od sebe dost liší a nejde o doslovné předělávky, příběh o nenápadné dívce, která to v šoubyznysu dotáhne až na vrchol, je pro diváky stále zajímavý.

Poprvé se hvězda zrodila v roce 1937 a hlavní roli ztvárnila Janet Gaynor. Tehdy ale nešlo o muzikál. Snímek režiséra Williama A. Wellmana zachycoval dění v Hollywoodu a hlavní postava udělala kariéru jako herečka. Film se setkal s obrovským úspěchem a byl nominován na sedm Oscarů. Nakonec byl ale oceněn jen za nejlepší scénář.

O 17 let později se hvězda zrodila znovu. Šlo o muzikál a zpěvačku, jejíž život ovlivní sláva a svět médií, ztvárnila hollywoodská hvězda Judy Garland, známá také z Čaroděje ze země Oz. Také tato verze Americkou filmovou akademii nadchla. Bylo z toho šest nominací na Oscara. Film ale nakonec v žádné kategorii neuspěl.

V roce 1976 došlo na další variaci osvědčeného příběhu. Za hvězdu tehdy byla zpěvačka Barbra Streisand a jejího partnera si zahrál Kris Kristofferson. I na třetí pokus vznikl povedený film, který byl nominován na čtyři Oscary. Barbra si z ceremoniálu odnesla trofej za píseň Evergreen.

Od premiéry první „hvězdy“ letos uběhlo 81 let. Bradley Cooper se rozhodl příběh vzkřísit. Sám se ujal hlavní mužské role i režie a obsadil skutečnou popovou hvězdu. Lady Gaga pro něj byla dobrou volbou. V Hollywoodu se už šušká o tom, že film s velkou pravděpodobností posbírá několik Oscarů. Minimálně nominaci by si prý zasloužili oba herečtí představitelé.

Která herečka se nejlépe ujala role ve filmu Zrodila se hvězda?
Janet Gaynor (1937)
2,5 %
Judy Garland (1954)
3,5 %
Barbra Streisand (1976)
25,3 %
Lady Gaga (2018)
68,7 %
Celkem hlasovalo 2727 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám