Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenská zpěvačka Jana Kocianová (†72), jež byla spolu s Jitkou Zelenkovou první vokalistkou Karla Gotta, v pondělí podlehla rakovině. Do poslední chvíle bojovala a věřila, že nemoc překoná a uzdraví se, svěřil její manžel Josef Škvařil slovenskému tisku.

„Celou dobu věřila, že se vyléčí. Když ztratila dočasně hlas, brala to jako přechodnou záležitost. A měla pravdu, hlas se jí ještě vrátil. Janka věřila, že to není tak vážné a že se z nemocnice vrátí domů,“ řekl Škvařil Novému Času s tím, že se jeho žena těšila hlavně na zahrádku a přírodu.

Za Škvařila, jenž pochází z Moravy, se Kocianová vdala v roce 1990 po dvacetileté známosti. Prožili tak spolu téměř padesát let.

Kocianová v sedmdesátých letech spolupracovala mimo jiné s Karlem Gottem. „Jana Kocianová společně s Jitkou Zelenkovou byly od roku 1973 mými prvními vokalistkami. Hned od začátku naší spolupráce jsem jim dal příležitost zpívat na našich koncertech i sólově, protože každá měla svůj osobitý sametový příjemný hlas. A pamatuji si, že Jana zpívala píseň z muzikálu Kabaret,“ zavzpomínal na zesnulou kolegyni Karel Gott.

„Po několika úspěšných společných vystoupeních a turné u nás i v zahraničí nám oznámila, že se chce vydat na sólovou dráhu, ve které úspěšně pokračovala. Tak jsme se dál potkávali na různých televizních přenosech a vystoupeních. Jana byla stále usměvavá, optimistická a vždy mezi nás vnášela dobrou náladu. Její odchod mě moc mrzí,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám