Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ačkoli herec Viktor Preiss už před nějakým časem ukončil svoje divadelní aktivity, na herectví úplně nezanevřel. Rozhodně ne na to filmové. A když dostal nabídku zahrát si v pohádce, odmítnout rozhodně nemohl.

Natáčení pohádky Hodinářův učeň, kterou napsala a režíruje Jitka Rudolfová, začalo na konci srpna na Panské skále u Kamenického Šenova. Kromě Viktora Preisse v ní uvidíme například Janu Plodkovou (42), Jaroslava Plesla, Václava Neužila, Jakuba Žáčka anebo pohledného Michala Balcara, jenž si po boku slovenské herečky Dany Droppové zahraje hlavní roli.

„Jsem přesvědčená, že je stále ještě možné vyprávět filmovou pohádku bez prvoplánové podbízivosti a přeslazených klišé. Chceme natočit příběh s místy až záměrně dekadentnější atmosférou, který ale poskytuje dostatečný prostor pro humor a komediální situace,“ popsala autorka scénáře Jitka Rudolfová příběh své pohádky.

Pro vytvoření pohádkové atmosféry si tvůrci vybrali kromě Panské skály například Luční boudu v Krkonoších, zámek v Uherčicích u Znojma nebo Mikulov a jihomoravské Podyjí.

„Hlavním tématem každé pohádky je samozřejmě boj dobra se zlem. Zlo je v našem příběhu symbolizováno postavou zlé sudičky Lichoradky, která chce překazit pozitivní sudbu svých svérázných bratrů Rodovoje a Rodovíta. Ti přiřkli malému Urbanovi, že v životě získá velké bohatství a lásku, a že mu k tomu pomůže lakomý a chamtivý Hodinář, jenž chce ale zmanipulovat osud ve svůj materiální prospěch,“ popsal scénář producent filmu Pavel Berčík. Právě Hodináře si zahraje Preiss.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám