Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Má rád výzvy. Kvůli účasti ve StarDance se herec Zdeněk Piškula naučil tancovat, kvůli natáčení seriálu Lajna si osvojil hokej, a jelikož hraje ve filmu Zlatý podraz basketbalistu, musel se naučit košíkovou. A nyní se rozhodl zdolat další výzvu.

Společně s partnerkou Simonou Lewandowskou a partou dalších sedmi dobrodruhů chtějí letos v srpnu podpořit školu v Himálaji, a to překonáním vlastních sportovních limitů.

Dvanáctihodinová jízda na motorkách k ledovcovému jezeru Pangong. Dva dny raftingu na největších vlnách řeky Indus z vesnice Nimo do Khatze. Čtyřdenní trek se závěrečným pokusem o zdolání hory Stok Kangri vysoké 6 153 m. Tři náročné výzvy, k jejichž splnění může Zdeňka kdokoliv motivovat, a zároveň pomáhat dobré věci. Stačí si na něj před každou výzvou vsadit, jestli to dá. Pokud ano, vsazená částka se stane darem himálajské škole, stejně jako peníze věnované účastníky výpravy. Pokud ne, dar bude vrácen nebo přesunut k další výzvě.

„Benefiční himálajská výzva kombinuje dvě věci, které mě baví – adrenalin a charitu. V Malém Tibetu si sáhnu na dno, o tom jsem přesvědčený. A právě na to se těším, protože cítím, že tento dopad na dno mne vždy posílí. Poznám nové lidi, novou krajinu, nový způsob života, a to mě nabíjí! Když se dají tyto věci spojit s pomocí druhým, tak je to přeci ta nejlepší cesta. Doufám, že lidi bude bavit, co budu během cesty přidávat na svůj Instagram a Facebook, a tím pádem se do pomoci zapojí s námi. Tato forma charitativní činnosti je po světě běžná, ale u nás je to něco nového, tak věřím, že se Češi chytí!" říká Zdeněk Piškula, který se do výzvy zapojí se svojí partnerkou Simonou od 6. srpna.

Reklama

Další články

Načítám