Hlavní obsah
Článek

Proslavila ho role matky představené a následně i mafiána Karla ve čtyřech Kameňácích. Václav Glazar (†65) se posledních několik let potýkal s vážnými zdravotními problémy a musel být napojený na kyslíkový přístroj. Dnes ráno vydechl oblíbený herec a přítel režiséra Zdeňka Trošky (70) naposledy.

„Kolega, který se o něho staral a jezdil za ním, mi dnes ráno poslal zprávu, že odešel. Zemřel na zástavu srdce, je to moc smutné,“ svěřil Super.cz Troška. Glazarovi se dostatečně neokysličoval mozek, a musel být 24 hodin denně napojen na kyslíkový přístroj. K tomu si ve svém bytě, kde žil sám, přivodil zranění. Upadnul a rozdrtil si bederní obratel a kyčel. Poslední měsíce tak strávil v LDN v Kralupech nad Vltavou, kde byl pod neustálým dohledem.

„Byli jsme pravidelně v kontaktu, dokonce jsem s ním včera večer kolem deváté hodiny telefonoval. Říkal jsem mu zrovna, že jím vepřový na paprice a povídali jsme si o tom. Byl v dobré náladě, normálně si se mnou vyprávěl a vypadal, že mu je dobře,“ prozradil smutně Troška s tím, že jeho kamarád zemřel v nemocnici v Mělníku, kam byl z Kralup v posledních dnech kvůli dýchacímu přístroji převezený.

„Já jenom čekám, až se dozvím trochu více, ten můj kamarád, který o něho pečoval, tam teď jel. Je to moc smutná zpráva, měl jsem ho velmi rád,“ dodal Troška, který se byl za hvězdou Kameňáků podívat před 14 dny.

Glazar si v posledních měsících stěžoval na samotu, a i proto ho přátelé plánovali převézt do zařízení v Krči, kam se měl dnes režisér jít podívat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám