Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

I aristokratické kruhy musí jít s dobou. Spojené království zažívá to, co dříve bylo nemyslitelné. Chystá se veselka, na níž nebude žádná nevěsta.

Pro mnohé bylo překvapující už to, že se královna objevila na svatbě Harryho navzdory tomu, že Meghan už je jednou rozvedená. Ve 21. století ale platí uvolněnější pravidla. Královská rodina bude poprvé přihlížet tomu, jak si řeknou ano dva muži.

Průkopníkem v tomto směru je lord Ivar Mountbatten (55), jehož otec byl bratrancem královnina manžela Philipa. Má za sebou rozvedené manželství s Penny, s níž má dvaadvacetiletou Ellu, dvacetiletou Alix a patnáctiletou Luli. Ivar to na druhý pokus zkusí s mužem. Vezme si vedoucího letové posádky Jamese Cola. Exmanželka Ivara podporuje, a dokonce jej doprovodí k oltáři.

Veselka se uskuteční v létě na venkovském sídle v Devonu. Zda na ni dorazí i Ivarovi vzdálení příbuzní William s Kate a Harry s Meghan, není dosud známo. I bez jejich účasti ovšem půjde o přelomovou událost.

„Dělám to především kvůli Jamesovi, který nikdy nepoznal manželský svazek. Já už jsem jednou ženatý byl a mám tři úžasné děti. Vím, že pro mého partnera je to velmi důležité,“ tvrdí Ivar, který teprve před dvěma lety potvrdil svou homosexuální orientaci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám