Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sama se o sobě neodváží prohlásit, že je dobrá kuchařka, do kuchyně Aničky Slováčkové (28) se ale strávníci pravidelně vrací. Vyhlášená je její thajská a česneková polévka, kterou vaří na chalupě po Silvestru.

Vaření odkoukala hlavě od své maminky Dády Patrasové (67), jejíž kuchařské umění je proslulé. „Máma je skvělá kuchařka. Nenaučila mě ale vařit taková ta klasická česká jídla, jako třeba svíčkovou, ale spíš exotičtější věci, zejména italskou a asijskou kuchyni,” říká Anička, kterou jsme potkali na přípravě oběda z potravinových přebytků s šéfkuchařem Adamem Robenekem, který vařil v Anglii v restauraci Gordona Ramsayeho.

„Neplýtvám jídlem, jsem tak prostě vychovaná. Většinou se jídlo u nás nějak zpracuje nebo zamrazí. Když už se něco vyhodí, tak to obrečím a jsem na sebe sama naštvaná,” říká Anna Slováčková.

Reklama

Další články

Načítám