Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oproti svým českým kamarádům má syn Martina Dejdara (59) studium střední školy dost netradiční. Matěj Dejdar sice dálkově navštěvuje střední školu v Česku, přes rok ale dochází na speciální sportovní školu ve floridské Tampě. V zařízení, kde se připravuje na profesionální kariéru hokejisty, mu zbývá poslední rok.

„Příští rok tam jedu znovu, čeká mě poslední rok juniorky. Pak uvidím, jestli půjdu někam na univerzitu, nebo se vrátím zpátky do Evropy,” naznačuje svoje plány mladý sportovec.

Život na slunné Floridě teenagerovi maximálně vyhovuje. „Ráno chodím na trénink v kraťáskách a z tréninku taky. Tampa je ideální, je tam teplo. Máme úplně nový stadion, posilovnu, čtyři ledy,” libuje si mladý Dejdar, který bydlí v hlídaném areálu, stejném, jako jeho trenér. Rodiče se o něj tak nemusí bát.

Matěj jezdí do Česka dvakrát do roka. Vždycky, když je v Česku, tak se věnuje hlavně škole a rodině. Zejména jeho otec je na něj náležitě hrdý.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám