Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ona je první vietnamská policajtka v Česku. On neurvalý, vyhořelý, trochu rasistický detektiv. A spolu mají vyšetřovat vraždu. To je základní zápletka nového českého kriminálního dramatu Miss Hanoi, které v hlavních rolích s Ha Thanh Špetlíkovou, kterou známe jako zdravotní sestřičku ze seriálu ordinace v růžové zahradě, a Davidem Novotným natočil Zdeněk Viktora.

Scénář k filmové detektivce Miss Hanoi, který napsal Zdeněk Viktora s Adélou Kabelkovou a Markem Grajciarem, je zasazen do prostředí vietnamské komunity v severočeském Varnsdorfu. Právě sem kapitána Kříže v podání Davida Novotného zavedou stopy po pachateli vraždy, kterou se kdosi pokoušel zamaskovat. Otevřenými dveřmi do světa, v němž vládnou pravidla obchodu, rodinných klanů a hierarchií a který přehrazuje i jazyková bariéra, se mu stává mladá policistka, kterou si zahrála právě Ha Thanh Špetlíková.

Pro herečku Ha Thanh Špetlíkovou, kterou diváci mohou znát jako sestřičku Tien ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, představuje snímek Miss Hanoi první hlavní filmovou roli. „Při tom, jak jsem Ha Thanh v průběhu příprav a natáčení poznával, zjišťoval jsem, jak mnoho má společného s filmovou hrdinkou, která je jiná a chce jít v životě vlastní cestou, navzdory rodinným tradicím. A Ha Thanh je jí v tom velmi blízká, také jde velmi cílevědomě svou vlastní cestou,“ říká Zdeněk Viktora.

Ha Thanh vystudovala scénografii na DAMU, věnuje se návrhářství a kostýmnímu výtvarnictví a společně s manželem provozují v Praze dvě kavárny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám