Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Léto klepe na dveře a na výběr dovolené je ten nejvyšší čas. Pokud si chcete vybrat dovolenou dle svých přání a představ nenechávejte nákup dovolené na poslední chvíli. Specialisté portálu Dovolena.cz od STUDENT AGENCY vám pomohou najít tu pravou dovolenou.

Turecká pohostinnost

Foto: Dovolena.cz
Více

Foto: Dovolena.cz

Komerční sdělení

Host na prvním místě. Heslo, kterého se beze zbytku drží turečtí hoteliéři. Péči, kterou svým klientům nabízí jinde jen tak nezažijete. Side, Alanya, Belek, Konakli, jen některé z mnoha letovisek, kde si můžete užít svoji all-inclusive dovolenou zahrnutí luxusem. To vše navíc za příznivé ceny. Pokud vás omrzí slaná voda Egejského nebo Středozemního moře, určitě nezklame návštěva některého z tureckých aquaparků. Tobogány, umělé vlnobití nebo brouzdaliště pro nejmladší ratolesti jsou pro turecké hostitele téměř samozřejmostí. Aquaparky a zábavní centra naleznete v každém letovisku. Často přímo pod okny vašeho hotelu a do bazénu z pokoje tak stačí udělat pár kroků.

Zlaté nekončící pláže Bulharska

Foto: Dovolena.cz
Více

Foto: Dovolena.cz

Komerční sdělení

Kvůli procházkám po nekonečných písčitých plážích nemusíte cestovat daleko. Kilometry prosluněných promenád nabízí nedaleké Bulharsko. Cesta k pobřeží Černého moře z Prahy trvá letadlem pouhé dvě hodiny. Dříve bylo Bulharsko symbolem pro levnou dovolenou, ale dnes nabízí letoviska v okolí Zlatých písků nebo Primorska návštěvníkům nadstandardní péči ve 4* hotelech. Výjimkou nejsou ani animační programy vedené zkušenými animátory pro ty nejmenší. Nechejte o sebe pečovat v hotelu při all inclusive pobytu.

Do stínu italských palem

Více

Komerční sdělení

Na dovolenou raději míříte vlastním autem, abyste ulehčili peněžence, ale Čechy oblíbené Chorvatsko už vás omrzelo? To pravé místo pro letošní dovolenou určitě najdete v Itálii. Po několika hodinách na rakouských a italských dálnicích vás vřele přivítají dlouhé písčité pláže a otevřená náruč Jaderského moře. Jeho chladivá voda je snadno přístupná i pro nejmenší. Od slunce si odpočinete ve stínu palem. Po nich nese své jméno nejoblíbenější destinace této oblasti – Palmová riviéra. Komu se moře a vlny omrzí, může vyrazit na výlet třeba do nedalekých Benátek. Projížďka po tamních kanálech v typické gondole je letní zážitek, na který se nezapomíná!

Chutě temperamentního Španělska

Foto: Dovolena.cz
Více

Foto: Dovolena.cz

Komerční sdělení

Středozemní pohodu a pravou odpolední siestu zažijete jedině ve Španělsku. Vždyť právě tamní obyvatelé odpočinku v parném létě dali jeho název a vy se k nim teď můžete připojit. A to nejen při lenošení. Španělsko je proslulé také gurmánskými zážitky. Zchlaďte se v létě studenou rajčatovou polévkou gazpacho, přikusujte k vínu místní tradiční šunku Jamón serran nebo jiné jednohubky, takzvané tapas. Hlad zaženete paellou asi nejslavnějším španělským pokrmem. S rýží na talíři dostanete ty nejčerstvějšími mořské plody z blízkého Středozemního moře. To vše třeba s výhledem na divoké pobřeží Costa Brava. Objevte letos v létě taje španělské gastronomie!

Ve stínu řecké antiky

Foto: Dovolena.cz
Více

Foto: Dovolena.cz

Komerční sdělení

Ne nadarmo se o Řecku mluví jako o kolébce evropské civilizace, o památky tu skutečně zakopnete na každém rohu. Nejen kvůli tomu ale země stovek ostrovů patří mezi nejvyhledávanější destinace. Hoteliéři svým hostům nabízí nepřeberné množství pobytů, které podle jejich přání zaplní výlety, zábavným programem pro nejmenší nebo sportem. Ostrovy Kós nebo Rhodos v Egejském moři se totiž mění v cyklistický ráj. Na rozlehlá archeologická naleziště se tak můžete se svou rodinou vypravit třeba na zapůjčených kolech. Na ostrovech jako Korfu nebo Thassos najdete pláže s pozvolným vstupem do moře. Voda je navíc téměř vždy průzračně čistá, bez chaluh a řas a vaši středozemní pohodu nic nevyruší.

Další články

Načítám