Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Trojici vyprodaných výpravných koncertů Moje Světlo zakončila zpěvačka Anna K (59) v pražském Foru Karlín. Mezi nejsilnější momenty patřilo hostování Jaroslava Uhlíře s Kühnovým dětským sborem nebo duet s frontmanem kapely Mirai. Společně vystřihli hit Když nemůžeš, tak přidej.

„Tahle písnička mě provázela po dobu léčení. Každé ráno ji vždycky hráli v rádiu, když jsem jezdila do nemocnice. Stala se mojí znělkou v těžkém období a jsem ráda, že jsem si ji mohla s Miraiem zazpívat,“ řekla fanouškům Anna K, která během koncertu dostala Zlatou desku za album Světlo.

„Světlo je moje životní album,“ říká Anna K o nahrávce, která jí mimo jiné vynesla i nominaci na Anděla a výhru v anketě žebřík časopisu iReport. „Jsem šťastná, že zase můžu mluvit všude o krásné práci, která je za mnou, a že se snad už může přestat psát o mém zdravotním stavu. Bylo by mi líto, kdyby se kvůli debatám o mém zdraví zapomnělo, že mám úžasnou desku, úžasnou kapelu a úžasné věrné fanoušky, které má hudba oslovuje, a oni z koncertů chodí domů nabití energií,“ popisuje Anna K, kterou v létě čeká festivalová sezóna a účast na putovních Létofestech.

Aktuální album Světlo vznikalo v osvědčeném tandemu s jejím životním partnerem a producentem Tomášem Varteckým. Jednou skladbou přispělo legendární duo Zdeněk Svěrák – Jaroslav Uhlíř a na několika aranžích se podílel i Jan P. Muchow, který stál za přelomovou nahrávkou Anny K Nebe. Finální mix a supervizi měli na starosti britští producenti Steve Lyon a Jay Reynolds.

Jedenáct skladeb, které díky velkému stylovému rozptylu oscilují mezi písničkářstvím, elektronikou, rockem i šansonem, zdobí i několik hostů. Kromě Jaroslava Uhlíře na piano je to i zpěvák Robert Kodym v duetu Milá nebo členové britské kapely Reef.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám