Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Vlasta Horváth napsal píseň, kterou věnoval svému zesnulému bratrovi Martinovi, se kterým si byli velice blízcí. Když ukončil profesionální dráhu fotbalisty, zakotvil ve Vlastově kapele na postu bubeníka. Jak sám Vlasta říká, „byli jsme spřízněné duše“. Martin zahynul před dvěma roky při autonehodě.

"Kolik dnů jen přemítám, v myšlenkách jinde jsem. Ať je noc, nebo den, nechci spát. Jako zvon mi srdce buší. Chtěl bych vrátit ten den. Kéž by byl to jen sen včerejší," začíná v písni Horváth. "Kolik dnů před sebou mám? Vím, že dál musím jít. Jenže schází mi přítomnost tvá. A tak dál peru se s tím. Chtěl bych jít za tebou," pokračuje.

Z jeho slov jde mráz po zádech. "Stále nevěřím a ptám se, kde tě mám. Já kdekoliv jsem, všude tvůj stín potkávám. Stále nevěřím a tajně čekám dál na tvé znamení. Bez tebe žít přestávám," dodává Horváth.

"Původně jsem chtěl vzdát hold svému milovanému bratrovi jen tímto jedním songem, ale stále ke mně přicházela shůry nová slova a melodie. V tu chvíli mi došlo, že nezůstanu u jedné písně, ale že natočím v tomto duchu celé album," dodal Vlasta.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám