Hlavní obsah
Článek

Nejen sportovní nadšence překvapila zpráva, že se Gabriela Koukalová rozhodla prodat zlatou medaili ze stíhacího závodu Světového poháru 2014 v Ruhpoldingu. Nejde o žádnou chladnokrevnou vypočítavost, ale o dobrý skutek. Výtěžek z prodeje medaile, a také reprezentační mikiny, se rozhodla biatlonistka nasměrovat na Konto Bariéry na pomoc malému Maxíkovi. Chlapci, který trpí vzácnou metabolickou poruchou, tzv. Mabryho syndromem, Gabriela pomohla již v minulosti.

Ukázalo se, že Koukalová neláme rekordy jen ve sportu, ale i v oblasti dobročinnosti, a tak se jí vše na prodejní aplikaci podařilo prodat během několika hodin.

Video s prodejem bylo zveřejněno na oficiálním facebookovém profilu Gabriely v neděli v šest večer. Nakonec se medaile prodala za úžasných 50 000 a tato nabídka přišla necelých 24 hodin po zveřejnění videa.

„Mám velikou radost, že byl o medaili takový zájem a hlavně, že se prodala tak rychle, a ještě za mnohem více peněz, než jsme doufali. Nejvíc mě těší, že jsme takto mohli společně pomoci malému Maxíkovi,“ říká Gabriela a dodává: „Prodej věcí jsem vyzkoušela poprvé, je to super a už teď přemýšlím, co pustím do světa příště.“

Gabriela říká, že jí zlatý kov chybět nebude: „Mě udělala šťastnou už tehdy. A teď mi udělá další radost, když potěší zase někoho jiného. A současně navíc i pomůže malému Maxíkovi, který to tolik potřebuje.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám