Hlavní obsah
Článek

Už jsou to tři měsíce od chvíle, kdy se celá česká hudební scéna musela smířit s faktem, že odešla majitelka nezaměnitelného hlasu Věra Špinarová (†65). Teď také došla klidu, když se rodina konečně rozhodla uložit její ostatky do hrobu. Kde, to se veřejnost pravděpodobně nikdy nedozví!

Pokud ovšem budou všichni dodržovat přání rodiny, která si to nepřeje. Přestože hrob geniální interpretky hitu Jednoho dne se vrátíš není nijak anonymní a je na něm také její jméno i podobizna, přesto se příbuzní rozhodli, že v informování o jeho umístění budou velmi zdrženliví.

„Hřbitov je samozřejmě veřejné místo, ale na druhou stranu je to místo posledního odpočinku mnoha dalších zesnulých. Je to malý hřbitov, a tak by asi nebylo dobré, kdyby tam chodila vyloženě procesí. Ať tam má mamka klid,“ vysvětlil syn zesnulé zpěvačky Adam Pavlík, proč rodina nechce veřejně místo rozhlašovat. A patrně má důvodné obavy. Vždyť na pohřeb zpěvačky přišlo přes čtyřicet tisíc lidí, což je v Česku naprostý unikát.

Hrob Věry Špinarové je na klidném místě nedaleko Ostravy a umělkyně, kterou obyvatelé této moravskoslezské metropole zbožňovali, spočívá vedle svého bratra Lubomíra. Ten zemřel za záhadných okolností v roce 1980, sestra se s jehož smrtí nikdy nesmířila.

O tom, že by mohly pozůstatky geniální pěnice spočinout třeba na Vyšehradě, její syn ani na chvíli neuvažoval. „Co by tam dělala? Mamka nikdy netoužila být středem zájmu. Naopak ráda zůstávala v pozadí. Proto jsem chtěl, aby měla klid a nestalo se z toho poutní místo,“ dodal Pavlík.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám