Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Osmačtyřicetiletá Cynthia Williams bývala morbidně obézní. Život jí tehdy zachránil žaludeční bypass, ale jídlo je jejím prokletím dodnes. Samotné se jí sice podařilo výrazně zhubnout, ale s vykrmováním svých dvou synů obrovským množstvím nezdravého jídla, nepřestala. Mladí muži ve věku 18 a 26 let nyní váží dohromady 370 kilogramů, byly však doby, kdy chlapci dosáhli váhy dokonce 540 kilogramů. Jejich matka přitom jen smířeně přiznává: „Vykrmuji své syny k smrti.“

Šestadvacetiletý Joseph a osmnáctiletý Mathew se nejraději stravují koblihami, smaženými kuřaty a pizzou. Jejich matka na tom byla ještě pře pár lety obdobně, trpěla však vysokým krevním tlakem a cukrovkou. Hrozila jí smrt, a proto v roce 2009 podstoupila chirurgické zmenšení žaludku a během jednoho roku zhubla více než 40 kilo.

Závislosti na vykrmování svých synů se však zbavit nedokázala. Přestože už ji varují i lékaři, že své syny pomalu dostává do hrobu, nedokáže si pomoci. Nezdravé a tučné jídlo je totiž prý to jediné, co jim udělá radost.

„Vím, že je moje vina, jak jsou tlustí a že je to tučné jídlo zabíjí, ale nemohu přestat. Jak já hubla a oni přibírali, cítila jsem se hrozně. Snažila jsem se koupit zdravé jídlo pro nás všechny a chtěla, aby kluci shodili jako já, ale nějak přirozeně. Je pro ně těžké být pořád doma. Jsou příliš obézní, aby šli do práce, cvičili nebo se seznamovali. Jediné, co jim mohu nabídnout, je radost z jídla,“ řekla Williams.

Potřeba krmit téměř do prasknutí své milované děti vznikla v době, kdy byla Cynthia devět let nešťastně vdaná. Nechtěla, aby chlapci byli z ponuré domácí atmosféry příliš skleslí, a proto jim přinášela plno jídla, které vykouzlilo úsměv na jejich tvářích. Williams se toho bohužel nikdy nezbavila a její synové sami od sebe zdravě jíst nezačnou. Lékaři se shodují, že pokud chlapci nezmění svůj jídelníček a budou i nadále přibírat, jejich organismus dlouho takovou zátěž nezvládne.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám