Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Když patnáctého května nastoupil na ozařování, pochvaloval si, jaké je to leháro a že se s jeho tělem vlastně nic špatného neděje. Jenže nyní Jiří Pomeje (†54) už zažívá utrpení!

Herec a dabér, který má rakovinu hrtanu, dostává od života pořádnou ťafku. Po začátku ozařování, které je k hlasu šetrnější, než kdyby podstoupil chemoterapii (tu ale už předem odmítá), vyprávěl, že jen přijde o hlas, ale že dennodenní procedury (je jich pětatřicet a trvat mají do konce června) zvládá bez problémů. Tomu je však konec.

Jiřího náš redaktor potkal nedaleko nemocnice, kde zákroky podstupuje. Fotit se nechtěl, ale bylo na něm hned patrné, že ozařování už se projevuje i na jeho vzhledu. Dosud černé vousy mu z poloviny zbělaly.

„Jak jsem si to ozařování pochvaloval, tak teď si to opravdu užívám. A to myslím ironicky. Je to síla. Ale vnímám to tak, že to musí bolet, abych se uzdravil. Nejhorší je asi polykání. Je to velmi nepříjemné a bolí to pokaždé, když se snažím polknout. Je to peklo,“ postěžoval si nám Pomeje, který nyní může už jen stěží sípat.

Přesto ale zůstává optimistou a věří, že do konce roku bude zdravý jako rybička a že bude moci i pořádně mluvit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám