Hlavní obsah
Článek

Na zahájení festivalu v Cannes nemohla chybět francouzská herečka Marion Cotillard (48), která si společně s Charlotte Gainsbourg zahrála ve filmu Ismael´s Ghosts, jímž 70. ročník filmového svátku odstartoval.

Půvabná Francouzka se stala hvězdou celosvětového formátu díky filmu Edith Piaf. Za roli ikonické francouzské šansoniérky získala v roce 2008 Oscara, Zlatý glóbus, cenu BAFTA i Českého lva. Poslední z cen, jíž se dočkala díky tomu, že film vznikl v české koprodukci, za ni tehdy převzala Pavlína Němcová (52), která si v Edith Piaf také zahrála.

Marion Cotillard natáčí hollywoodské trháky jako Temný rytíř povstal a Spojenci, zároveň však nedá dopustit na francouzskou kinematografii a hraje v artových filmech, o něž je zájem na festivalech. Na zahajovacím ceremoniálu v Cannes herečka oblékla černé šaty, v nichž odhalila ramena.

Slavná Francouzka na červeném koberci předvedla svou štíhlou postavu. V březnu se přitom stala maminkou holčičky jménem Louise. S partnerem Guillaumem Canetem vychovávají také pětiletého syna Marcela.

Reklama

Další články

Načítám