Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Dáša Zázvůrková (35), která byla múzou pro oscarového režiséra Miloše Formana (vybral si ji pro roli Vanilky v Dobře placené procházce), dokáže svými písničkami pohladit, občas trošku i rozesmutnit, ale zvládne i to, aby vám běhal pořádný mráz po zádech.

Dáša momentálně natáčí videoklip k písničce Kloboučky pampelišek, který bude mít premiéru 13. června. Natáčí se například na hřbitově v Milovicích, ale i v romantických malostranských uličkách.

„Chci, nebo vlastně my všichni, co na klipu děláme, chceme vzdát hold parašutistům a lidem kolem nich, kteří jim v době po atentátu na Heydricha v roce 1942 pomáhali. Hrdinům se jménem i těm bezejmenným, kteří zaplatili za odvahu a vlastenectví životem. Já jsem byla a jsem pyšná Češka, a to dnes, bohužel, mnohdy u mladých i těch starších lidí postrádám. Takovou tu hrdost na národ, z kterého jsme vzešli a který mnoho dokázal. O tomhle tématu jsem přemýšlela hodně dlouho, než došlo k realizaci. Napsala jsem si k písničce text i hudbu a jsem ráda, že vzniká jako připomenutí těžké doby právě v roce, kdy uplyne 75 let od atentátu,“ prozradila Dáša Zázvůrková.

Kromě skvělé muziky a chytlavého textu jde, jak zpěvačka říká, o malý velkofilm. Je v něm vše, čím lidé tehdy trpěli. A nejde jen o černobílý popis událostí. Ten zmiňovaným mráz z klipu opravdu čiší, když třeba maminka mává na rozloučenou dědečkovi a své malé dceři, kteří odcházejí na transport do koncentračního tábora, nebo když manželka brání svého muže, jehož odvádí gestapo. Zmíněného dědečka si zahrál Stanislav Zindulka. V klipu se dále objeví Miriam Chytilová, Linda Bláhová-Lahnerová, Jitka Sedláčková a řada dalších.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám