Hlavní obsah
Článek

Už deset let uběhlo od doby, kdy se na obrazovce České televize vysílala první řada taneční show StarDance. Tu tehdy vyhrál herec a muzikálový zpěvák Roman Vojtek (51). A překvapivě od té doby tančit nepřestal, a to nejen v rámci muzikálových představení.

"S mojí tanečnicí Kristýnou Coufalovou jsme naposledy vystupovali před týdnem a dnes nás opět čeká ples," svěřil nám na schůzce účastníků charitativního projektu Díky tanci v tanečním studiu Marka Dědíka (40), který jej spolu s herečkou Jitkou Schneiderovou (51) pořádá.

"Kdyby mi někdo před deseti lety řekl, že budeme ještě teď spolu tančit, tak se mu vysměju. Krátké přerušení jsme měli, jen když byla Kristýnka těhotná, ale protože dceru už několik měsíců má a už je zase ve formě, tak zase tancujeme. Měli jsme pauzu jen jednu sezónu, tancovala naposledy ve třetím měsíci," řekl nám Roman.

A jak to má Vojtek s vystoupeními pro charitu? "Člověk dělá charitu tak často, jak může a je to v jeho silách. Je mi hloupé zmiňovat, co a kolik pro charitu dělám. Spíš jsem občas smutný, že nemůžu třeba z časových důvodů, anebo z důvodů složenkových, protože musím dělat něco za peníze," přiznal.

"Nemohu vyhovět úplně všem, ale Jitka je moje dobrá kamarádka. Známe se přes dvacet let, kdy jsme spolu studovali v Brně muzikálové herectví. Tohle je krásná akce a je vidět, že na to slyší hodně z nás, co jsme byli ve StarDance," dodal.

A kde můžeme Romana kromě 5. dubna v Lucerně, kde se akce koná, vidět? "To bude měsíc po premiéře muzikálu Rocky. Myslím, že to bude první muzikál, na který budou chtít jít i chlapi," myslí si Vojtek.

Reklama

Další články

Načítám