Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Patnáctiletá Lucy Bayfield ze South Shields v Anglii trpí onemocněním, známým jako alopecie, které způsobuje vypadávání vlasů a ochlupení. Pro jiné dívky v tomto věku by zřejmě nemoc představovala obrovský psychický nápor a bez paruky by nedaly ani ránu, Lucy se ale rozhodla jít opačným směrem. Pokouší se uchytit v modelingu, a to s holou hlavou.

Lucy měla až do šesti let dlouhé a husté vlasy, poté se ale začaly projevovat první příznaky onemocnění, kdy se jí na hlavě začala tvořit holá místa, která se postupně zvětšovala. Časem nezbývalo nic jiného, než zbytky vlasů oholit. Dlouhé roky řešila svůj problém parukami, ale dnes už jí nevadí ani chození bez nich.

Teenagerka má navíc modelingové ambice a už nyní má za sebou několik vydařených focení, a to převážně s uměleckým záměrem. Paruky přitom odmítá s tím, že pomocí podobných fotek chce o své nemoci, která může být způsobena různými příčinami jako stresem, zhoršenou imunitou, nesprávnou výživou či dědičností šířit povědomí mezi lidmi...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám