Hlavní obsah
Článek

Hollywood je opravdu nevyzpytatelný. Na udílení Zlatých Glóbů se Aaron Taylor-Johnson radoval z herecké trofeje, ale v oscarových nominacích své jméno nenašel. Akademie totiž dala přednost Michaelu Shannonovi, který si zahrál ve stejném filmu.

Drama režiséra Toma Forda lákalo na Amy Adams a Jaka Gyllenhaala v hlavních rolích, ani jeden z nich však při hodnocení nejlepších hereckých výkonů uplynulého roku s Nočními zvířaty neuspěl. Překvapením Zlatých glóbu se místo nich stal Aaron Taylor-Johnson, jehož manželkou je o 23 let starší režisérka Sam Taylor-Johnson, stojící za filmem Padesát odstínů šedi.

O šestadvacetiletém herci se začalo mluvit jako o senzaci, ale to bohužel trvalo jen do vyhlášení oscarových nominací. Šanci na cenu za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli místo něj dostal Michael Shannon alias šerif, který jej jako delikventa zatkl v Nočních zvířatech. Pro něj pro změnu nezbylo místo v nominacích na Zlaté glóby.

Favoritem příštího oscarového ceremoniálu je muzikál La La Land, který získal rekordních 14 nominací, což se podařilo jen filmům Vše o Evě (1950) a Titanic (1997). Sci-fi Příchozí a komorní drama Moonlight mají šanci v osmi kategoriích, filmy Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny a Místo u moře v šesti.

Reklama

Další články

Načítám