Hlavní obsah
Článek

Herečka Alena Mihulová (58) se proslavila filmem Sestřičky, to všichni vědí, a nešel nezaznamenat také její úspěch spojený s filmem Slávka Horáka Domácí péče (2015), za který obdržela Křišťálový glóbus pro nejlepší herečku na karlovarském filmovém festivalu, Českého lva, ale i cenu na festivalu v americkém Palm Springs. Činná je Mihulová i na divadelním poli, hraje v Ungeltu, a přijala také svou první roli v muzikálu.

Záměrně nepíšeme muzikálovou roli, neboť její úloha bohyně Isis v obnovené Kleopatře, kterou od tohoto týdne uvede Divadlo Broadway, je čistě činoherní. „Kleopatru jsem viděla asi před 10 lety, chodila na ni často moje dcera Karolína a milovala Moniku Absolonovou. Navíc budu hrát božské duo se Zdeňkem Duškem, což je už třicet let můj nejlepší kamarád,“ svěřila Mihulová svou motivaci do muzikálu vstoupit.

Pochvaluje si i 'božský' kostým. „Je takový milý a vtipný, plný různého zdobení a malůvek. A navíc ta paruka, ta roli úplně podtrhne,“ uvedla herečka, jež se bude v roli Isis alternovat s Lindou Finkovou a Kristinou Kloubkovou.

V dalších rolích se objeví například Josef Vojtek, Kamila Nývltová, Marian Vojtko nebo Daniel Hůlka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám