Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ženami za pultem se kvůli ní staly kolegyně Ivana Chýlková (60) a Markéta Hrubešová (52), ale ani sama Jitka Čvančarová (46) nelenila. Kvůli tomu, že je patronkou nadace Debra, která pomáhá dětem s nemocí motýlích křídel, by prý udělala leccos. A jedno odpoledne v zástěře prodavačky prý bylo minimální obětí.

"Asi bych podnikla všechno, s výjimkou akcí ohrožujících život můj i ostatních. I když třeba nad tím, abych skočila ve prospěch Debry bungee jumping anebo něco podobného, bych se už zamyslela. Od doby, kdy se narodila Emilka, jsem na sebe mnohem opatrnější. Ale nakonec bych do toho, kdyby ta částka pro nadaci stála za to, asi taky šla," řekla Super.cz.

"Tady prodáváme, protože stoprocentní výtěžek z některých produktů jde přímo na Debru. Je to i dobrá propagace našich kalendářů. Na začátku prosince budeme i na Design Supermarketu, kde budeme mít i nějakou vernisáž. Do Vánoc nás toho v rámci charity ještě spousta čeká," dodala.

Prodávání si Jitka vyzkoušela poprvé, podobné brigády jako většina z nás totiž neměla ani v mládí. "Já vystudovala stavárnu, tak jsem se pohybovala spíš kolem projekčních kanceláří. Jednou jsem dělala například měření pro stavební firmu. Chodila jsem po Brandýse nad Labem s metrem a měřila opravované chodníky. Chybí mi zkušenost v baru, kde dělali všichni. To mě minulo," vyprávěla. "Zajímavá byla ještě brigáda, když jsem za stravu řídila člun na Bora Bora," vzpomněla si.

Ale to není úplně všechno, protože jsme se díky tomu, že se prodávalo v obchodě se zdravými potravinami, dostali i k tomu, že je Jitka zdatný zemědělec. "Pěstujeme si vlastní zeleninu. Máme zahradu, kde pěstujeme asi šest druhů rajčat, brambory, mrkev, celer, petržel, patisony, cukety, fazolky, jahody, maliny. Máme pár druhů ovocných stromů. Jsme částečně soběstační," prozradila nám.

"Jsem dítě z plantáží, jsem z vinařské rodiny, takže na vlastní kůži znám tvrdou práci na vinici. Před všemi zemědělci a farmáři skláním klobouk. My tady všichni žijeme v blahobytu, ale oni musí za jakékoli počasí a ročního období pracovat. přistupuji k nim s velkou úctou a pokorou," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám