Hlavní obsah
Článek

Na začátku roku 2017 se český herec a moderátor Vlasta Korec vypraví na nejtěžší a nejnebezpečnější závod světa Rallye Dakar. Zkusí si nanečisto projet tuto trasu, která povede přes Jižní Ameriku. Společně s ním bude hltat tisíce kilometrů český světově uznávaný freestyle motokrosař Libor Podmol. Sešli se na testovacích jízdách nedaleko Prahy a štěstí na cestu jim přišla popřát moderátorka Eva Perkausová (30).

“Neskutečně se těším, bude to dobrodružství se vším všudy na závodě, který je nej ve všech směrech. Světové hvězdy, prvotřídní technika, úžasné exteriéry, pořádný adrenalin,” uvedl natěšený Vlasta. Moderátor nejede takový závod poprvé, a přestože se snaží být maximálně opatrný, minule skončilo jeho auto, když nebyl za volantem, v dunách na střeše. “Bylo to dost nepříjemné. V takových chvílích hlavně myslím na svoje děti a manželku Magdalénku, která mi nikdy nebrání zažívat takové dobrodružství, ale mám vůči ní špatné svědomí, že rodinu nechávám samotnou doma bez pomoci,” svěřil.

Oblíbený moderátor dokonce zažil situaci, kdy závodní auto při chybě závodníka udělalo mnoho kotrmelců a jeho kusy ležely na obrovsky rozlehlé ploše. Vrak ležel bez kol a musel přiletět vrtulník, aby zachránil posádku. ”Přiznávám, že to nebylo nic příjemného a vzbuzovalo to ve mně strach. Z vlastní zkušenosti vím, že jet 150 km/h v terénu je maximální zážitek, ale také obrovská zodpovědnost a částečně risk,” přiznal.

Výprava trvá necelý měsíc, přičemž trasa vede mj. přes Bolívii kolem jezera Titicaca a cesty povedou ve výškách přes 4000 m. n. m. Samozřejmě taková cesta není vůbec levnou záležitostí. Částka za jednoho člena týmu se šplhá až k jednomu miliónu.

Moderátorka Eva Perkausová se přišla podívat na Vlastův vůz, a byla dokonce tak odvážná, že si teréňáka sama vyzkoušela. “Byla to moje první zkušenost s rallye a je to úplně něco jiného než jízda po silnici. Mám ráda adrenalin, a ten jízda v terénu rozhodně zaručuje. Měla jsem po boku Vlastu Korce a Libora Podmola, kteří jsou oba skvělí řidiči, tak snad jsem je svou jízdou moc nevyděsila,” sdělila nám Eva svůj pocit z jízdy.

Jízdu takzvaně naostro už si Vlasta Korec kdysi zkusil v Africe při závodu Intercontinental Rally. “Byla to skvělá zkušenost, kterou bych si určitě chtěl ještě někdy zopakovat,” prozradil Vlasta. Libor Podmol, kterého s Vlastou svedla dohromady náhoda a chuť poznat, o čem Dakar je, zde bude sbírat zkušenosti, aby se příště mohl závodu zúčastnit jako závodník. Můžeme jen doufat, že nebude s autem skákat jako na motorce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám