Hlavní obsah
Článek

Tady se geny zkrátka nezapřou! Janu Paulovou znají všichni z televizních i divadelních rolí za ta léta důvěrně. Jméno herečky Evy Šenkové už dnes něco řekne jen pamětníkům nebo teatrologům. I kdybyste jména těchto dvou žen neznali, podle fotek vás musí trknout, že jde o maminku s dcerou. A podoba je to vskutku zarážející!

Eva Šenková prošla řadou divadel, ve filmu na ni dlouhá léta zbývaly jen malé roličky. Jejím manželem byl herec Franta Paul, který hrál v desítkách pamětnických filmů. Už v mládí mu ale dávali role otců a dědečků, takže vypadal mnohem starší, než ve skutečnosti byl. Mezi oběma byl věkový rozdíl pětadvacet let. Pracovně se několik let setkávali v Hudebním divadle v Karlíně. Paul zde hrál a režíroval, Šenková byla hvězdou operety.

„Táta byl slunce a máma silná ženská,“ vzpomínala v rozhovoru pro Právo Jana Paulová s tím, že jí rodiče hereckou dráhu zrovna neschvalovali. „Když jsem přišla s nápadem, že bych chtěla dělat jejich profesi, hned neprošel. Táta byl malinko pod pantoflem a nechtěl moc odporovat mamince, která to negovala. Když viděl na DAMU, že se mi daří, tak měl radost. Měl šest dětí a já se jediná vydala jeho cestou,“ dodala herečka.

Reklama

Další články

Načítám